Úterý, 23. dubna 2024

Jak co nejvíce ušetřit za vytápění?

Jak co nejvíce ušetřit za vytápění?
Ostrava
Pro odpověď na tuto otázku si zajelo ve dnech 15. až 18. ledna na výstavu Infotherma celkem 22 180 návštěvníků. Seznámili se s nabídkou 312 vystavovatelů, kteří se specializují na vytápění, úspory energií a využívání obnovitelných zdrojů. Výstavu si nenechali ujít starostové a další zástupci obcí a měst. Osmdesát z nich se zúčastnilo také doprovodného semináře, kde mj. získali informace o výstavbě i provozu kotelen na biomasu a bioplyn. Pozitivní bylo, že v diskusi vystoupili zástupci obcí spolu s realizátory a provozovateli, kteří již mají s těmito druhy vytápění zkušenosti.

Využívání obnovitelných zdrojů včetně dotací ze státních a evropských fondů byly častými otázkami zástupců měst a obcí také v poradenském středisku, v němž po celou dobu výstavy byli k dispozici odborníci z ministerstev, svazů, specializovaných firem i vysokých škol. Diskuse ukázala, že ohřev vody pomocí solárních kolektorů, vytápění biomasou, bioplynem, ale i pomocí tepelných čerpadel se stává stále více předmětem zájmu majitelů rodinných domků, firem i obecních a městských úřadů.

Vzhledem k postupnému narůstání cen za nejrozšířenější současné zdroje vytápění se dá předpokládat, že Infotherma i do budoucna má české veřejnosti co říci. Té letošní se zúčastnilo o pětinu firem více než loňské, která se konala ve Frýdlantu nad Ostravicí. Tam tato přehlídka před 14 lety začala a v příštím roce se tam původně měla zase vrátit do rekonstruované haly. Jak však pro Moderní obec sdělil ředitel Infothermy Ing. Libor Kostelný, ostravské výstaviště na Černé louce nabídlo větší a navíc moderně vybavené vystavovací plochy, takže Infotherma zůstane i v příštím roce v Ostravě.
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů