Čtvrtek, 25. dubna 2024

Skončila třídenní konference Jaderná energetika a životní prostředí

Skončila třídenní konference Jaderná energetika a životní prostředí

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích - Zemědělská fakulta a Česká zemědělská univerzita v Praze - Fakulta lesnická a environmentální za aktivní součinnosti a spolupráce Státního ústavu pro jadernou bezpečnost a Komise vlády pro posouzení vlivu JETE na životní prostředí uspořádaly na Jihočeské univerzitě ve dnech 6. - 8. února 2007 odbornou konferenci "Jaderná energetika a životní prostředí".

Cílem konference bylo uspořádat setkání vědecké sféry, která řeší vlivy jaderné energetiky na životní prostředí v oblasti životního prostředí, přírody, krajiny a člověka. Konference svým zaměřením a posláním přispěla k naplnění závěrů tzv. Melkského protokolu. Součástí programu  byla také návštěva Jaderné elektrárny Temelín a diskuse s jejími odpovědnými pracovníky, byla uspořádána řada diskusí.

Z příspěvků konference bude vydána tříjazyčná monografická publikace.

Konference byla připravena pod záštitou děkana Zemědělské fakulty JU prof. Ing. Martina Křížka, CSc., a děkana Fakulty lesnické a environmentální ČZU v Praze.

Podle informací doc. Emilie Pecharové se konference zúčastnilo téměř 70 účastníků a její průběh byl velmi příznivý. Přítomní zástupci Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) projevili velký zájem o  pokračování spolupráce s odbornými pracovišti Jihočeské univerzity a České zemědělské univerzity v Praze.

Hana Bumbová

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů