Sobota, 20. dubna 2024

Příroda uzdravuje po celý rok

Příroda uzdravuje po celý rok

Bylinky – jejich moc a jejich účinky na lidský organismus jsou obrovské. Lidé je znali a používali od pradávna. V posledních letech se povědomí o jejich léčebných účincích opět zvětšuje. Používají se stále více k léčbě mnoha nemocí.

Využívání rostlin k terapii je patrně stejně staré jako lidstvo samo. I dnes Světová zdravotnická organizace odhaduje, že fytoterapie je na celém světě praktikována třikrát až čtyřikrát častěji než klasické medicína. Také lékaři se ve velké míře spoléhají na fytofarmaka. Není se tedy čemu divit, když například při nemocech z nachlazení doporučí svým pacientům bylinný čaj jako podpůrný prostředek léčby.

Paleta léčivých čajů, ze kterých si může nemocný vybrat, je dnes velmi pestrá. Velmi dobrá je čajová směs Leros -Pulmoran, která se používá zejména při chorobách horních cest dýchacích. Působí antisepticky a usnadňuje odkašlávání. Lze ji použít i ke kloktání nebo inhalacím. K dostání je v lékárnách, doporučená cena 100 g balení sypané směsi je cca 44 korun a balení s 20 nálevovými sáčky cca 30,- Kč.

Pulmoran je léčivý čaj ze směsi rostlinných drog s obsahem silic, slizů, saponinů, tříslovin a flavonoidů, které mají antimikrobiální a protizánětlivé účinky (šalvěj lékařská, tymián obecný, proskurník lékařský), rozpouštějí hleny a usnadňují odkašlávání (proskurník lékařský, fenykl obecný, lékořice lysá, truskavec ptačí), chrání sliznici dýchacích cest (proskurník lékařský, fenykl obecný, jitrocel kopinatý), uvolňují křeče hladké svaloviny v dýchacích cestách, posilují organismus (šalvěj lékařská). Další složky čaje (kopřiva dvoudomá, truskavec ptačí) pomáhají odplavit nežádoucí metabolity z organismu. Léčivý čaj Pulmoran je tedy vhodnou součástí pitného režimu u chorob z nachlazení provázených kašlem a při chřipkových onemocněních.

Pulmoran – léčivý čaj je vhodný také k prevenci v období zvýšeného výskytu chorob z nachlazení a chřipek.

Zdroj:Leros

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů