Čtvrtek, 28. března 2024

Vždyť mýlit se je lidské

Vždyť mýlit se je lidské
Mám rád našeho pana prezidenta, stejně tak, jako jsem měl rád toho předchozího. A ačkoliv se oba dva od sebe tak diametrálně liší, mám pocit, že naše země je vedena dobrými muži s jasnou vizí.
S názory pana prezidenta Klause se skutečně mohu ztotožnit. Speciálně jeho názor na Evropskou unii a její další vývoj sdílím opravdu hluboce.
Například: jednou mne kontaktoval pán, který mi navrhoval různé možnosti, jak ušetřit spotřebu energie ve firmě. Většinu jsme již ale měli realizovaných, a tak jsem mu odepsal, že děkuji, ale že to není zapotřebí.
On mi nato navrhl přihlásit se do nějakého ekologického programu Evropské unie, kde bychom jako firma měli právo na odznáček či samolepku - nevzpomínám si už přesně. Připadalo mi to směšné: rozdávat samolepky na dveře jako "EU-ekologicko-kompatibilní" firma. Stejně jako za časů brigád socialistické práce.
No, nedivte se, že s panem prezidentem souhlasím. Tedy - většinou.
Na mém osobním PC mi běží ve volném čase (tak jako dalším stovkám tisíc dobrovolníků na celém světě) program na predikci vývoje klimatu. Nevím proč, nejsem klimatolog ani volič zelených a ani nelezu po komínech věšet transparenty. Jenom mi připadá, že dříve bývala roční období čtyři a podnebí nebylo tak rozhárané, jako je tomu v posledních letech.
I výsledky onoho gigantického rozptýleného superpočítače, jak prezentovala nedávno BBC, dávají jednoznačné matematickými modely podložené výsledky: teplota na většině míst planety poroste, někde skutečně dramaticky.
Prostě pan prezident se tady, v názoru na globální oteplování, hluboce mýlí. A jsem tomu tak rád. Mýlit se je totiž lidské a tak vím, že pan prezident je správný člověk, jehož mohu mít bez obav rád a vážit si ho. I když se občas mýlí. To přece my všichni ostatní také.
AUTOR: Libor Malý
Autor je ředitelem společnosti LMC, která provozuje servery jobs.cz a prace.cz
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů