Pátek, 26. dubna 2024

Ženeva živě: Honda Small Hybrid Sports Concept – ekologický sporťák

Ženeva živě: Honda Small Hybrid Sports Concept – ekologický sporťák

Honda do Ženevy přivezla koncept malého hybridního sportovního automobilu. Ten přibližuje představy značky Honda o příštím hybridním modelu a také dává najevo, že automobil přátelský k životnímu prostředí nemusí být nudný.

 
 
Small Hybrid Sports Concept je dílem výzkumného a vývojového oddělení společnosti Honda Europe, sídlícího v německém Offenbachu. Koncept má na délku přesně 4000 mm, je 1270 mm vysoký, 1760 mm široký a má rozvor 2350 mm.

K pohonu mu slouží hybridní systém benzínového čtyřválce a elektrického motoru Honda IMA, který svůj výkon přenáší na přední kola pomocí převodovky CVT. Honda se u této studie nezaměřila jen na ekologický pohon, ale velký důraz je kladen na aerodynamické zpracování. Na voze nejsou například zrcátka, která mohou zvyšovat odpor vzduchu, jejich funkci převzaly kamery. Pro snížení valivého odporu a dosažení co nejnižší spotřeby se automobil pohybuje na kolech neobvyklého rozměru 165/60 R20. Honda Small Hybrid Sports Concept je studií aerodynamické účinnosti ve spojení s hybridními technologiemi, zabalená do lákavé karoserie sportovního vozu.

http://news.auto.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů