Středa, 24. dubna 2024

Moderní tramvaje brázdí Prahu

Moderní tramvaje brázdí Prahu

Nízkopodlažní tramvaj ŠKODA 14 T

Tramvaj ŠKODA 14 T je pětičlánková, její nadčasový vzhled byl navržen ve spolupráci se studiem Porsche Design.

Pro specifické podmínky pražské tramvajové dopravy byla ve ŠKODA TRANSPORTATION zkonstruována velkokapacitní nízkopodlažní tramvaj typu 14 T.

Moderní technologie

Asynchronní trakční motory a digitálně řízené napěťové střídače s možností rekuperace výrazně snižují energetickou náročnost a náklady na údržbu. Elektrická výzbroj je uložena v lehce přístupných kompaktních kontejnerech na střeše vozidla. Skříně jednotlivých článků jsou vyráběny z dlouhodobě prověřených materiálů, zaručujících zvýšenou spolehlivost.

Tramvaj ŠKODA 14 T

Tramvaj ŠKODA 14 T

Vysoká dynamika

Vzhledem k provozu na sklonově náročných tratích (až 85 ‰) disponuje tramvaj 14 T dostatečným rozjezdovým i brzdným výkonem, plná adhese je samozřejmostí. Jízda v obloukovitých tratích pražského centra je usnadněna počítačovým řízením, které neumožňuje průjezd obloukem vyšší než bezpečnou rychlostí.

Snadný nástup do vozidla

Nástupní hrana dveří ve výšce 350 mm nad TK umožňuje snadný nástup cestujících do vozidla. Plná bezbariérovost v jakémkoliv místě tratě je zajištěna pomocí výklopných plošin v prostoru širokých vstupních dveří. Užitečná plocha nízkopodlažní časti vozidla představuje 50 % celkové užitné plochy.

Komfortní a praktický interiér

V prostorném interiéru je počítáno s dostatkem místa pro dětské kočárky a osoby se sníženou pohyblivostí. Pohodlná čalouněná sedadla jsou opatřena vyměnitelnými, snadno čistitelnými potahy. K pohodlí cestujících navíc slouží přehledný informační systém a systém Intercom.

Speciální vybavení

V základním provedení pro Dopravní podnik hl. m. Prahy jsou tramvaje 14 T vybaveny kamerovým systémem (CCTV) a oddělenou klimatizovanou kabinou řidiče.

ZDROJ:www.skoda.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů