Čtvrtek, 28. března 2024

Mezinárodní výstava FLORA OLOMOUC 2007 - Rajská zahrada plná jarních květin

Sleva na hromadné objednávky vstupenek do 31. 3.!
Mezinárodní výstava FLORA OLOMOUC 2007   - Rajská zahrada plná jarních květin

Ve dnech 19. až 22. dubna 2007 bude Výstaviště Flora Olomouc patřit jarní etapě mezinárodní zahradnické výstavy a veletrhu FLORA OLOMOUC 2007. 

Při  projektování letošní hlavní expozice se tvůrci inspirovali biblickou „Rajskou zahradou“, na kterou se díky záplavě květinových výpěstků domácích i zahraničních zahradnických firem a členských podniků Svazu květinářů a floristů promění největší výstavní pavilon A. Galerii pavilonu obsadí rovněž zahradnické firmy, tato výstavní plocha však bude patřit především Společné expozici Českého zahrádkářského svazu se sbírkami masožravých rostlin, kaktusů a sukulentů, jarních cibulovin, balkónových rostlin a květinovými aranžmá. Zájemcům bude k dispozici i tradiční bezplatná poradenská služba. 

Pavilon E zasvětili pořadatelé letošní jarní Flory Olomouc velké přehlídce svatební floristiky a floristické soutěži v aranžování svatebních kytic. K obdivování zde budou nejen nádherné svatební šaty a kytice, ale i šaty pro družičky a svatebčany, ukázky svatebních aranžmá – slavnostní tabule, dekorovaná limuzína apod.

Ve zbývajících pavilonech G, H a na stáncích v exteriérech výstaviště, které budou patřit veletrhu drobné zahradní mechanizace Hortifarm a Jarním zahradnickým trhům s nabídkou květin, semen, školkařských výpěstků, zahradnických pomůcek a potřeb, si přijdou na své všichni drobní pěstitelé, zahrádkáři, kutilové a chalupáři.

Návštěvníkům jarní výstavy budou také volně přístupné sbírkové skleníky v areálu a sousední  Botanická zahrada Univerzity Palackého s výstavou unikátních detailních snímků fytopatogenních hub.

Letní scéna výstaviště Flora bude po celé čtyři dny vyhrazena zábavnému doprovodnému programu, určenému pro chvíle oddechu. Zlatým hřebem se stane jistě „Folk a Country - Dny Kozla na Floře“ - setkání nejlepších českých a moravských folkařů pod patronací pivovaru Kozel, které se odehraje v pátek 20. a sobotu  21. dubna. Na Floře vystoupí takové legendy jako Fleret, Marien, Koňaboj, Pupkáči, Poutníci, Žalman, Traband a další.

Přijeďte si odpočinout do Olomouce!  

Otevřeno: denně od čtvrtka do neděle vždy od 9 do 18 hodin.

Vstupné: 80 Kč - plnoplátci,  60 Kč - studenti, důchodci , 20 Kč - děti 6 až 15 let, 150 Kč - rodinné vstupné (2 dospělí a 2 děti do 15 let), zdarma - děti do 10 let v doprovodu rodičů, držitelé průkazu ZTP a ZTP-P

Důležitá informace pro všechny milovníky a pěstitele květin, kteří se v předstihu rozhodnou pro návštěvu výstavy tradičně zahajující „zelený“ rok Výstaviště  Flora Olomouc: Objednáte- li si do 31. března minimálně 20 vstupenek, budete mít nárok na 15 procentní slevu, a to na všechny typy vstupného!  Objednávky prosím směřujte na paní Alenu Nádvorníkovou,tel.: 585 726  232,  fax: 585 413 370, e-mail: nadvornikova@flora-ol.cz,  Výstaviště Flora Olomouc, Wolkerova 17, 771 11 Olomouc

 

Další informace: www.flora-ol.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů