Úterý, 16. dubna 2024

Státní fond životního prostředí a Národní park Šumava mají nové ředitele

Státní fond životního prostředí a Národní park Šumava mají  nové ředitele

Ministr životního prostředí Martin Bursík včera jmenoval ředitelem Státního fondu životního prostředí (SFŽP)  Petra Štěpánka. Dosavadní ředitel SFŽP František Krejčí se dnes stal ředitelem Národního parku Šumava, kde nahradil ve funkci Aloise Pavlíčka.

“Petr Štěpánek přináší do Státního fondu životního prostředí zkušenosti s dotačními projekty a jeho úkolem bude celý systém dotací zpřehlednit tak, aby byl pro občany srozumitelnější. a František Krejčí má zkušenosti s regionálním rozvojem a situaci na Šumavě, kde působil jako náměstek ředitele národního parku, dobře zná.  Na pozici ředitele si od něj slibuji intenzivní spolupráci s obcemi při prosazování důsledné ochrany šumavské přírody. Práce dosavadního ředitele Aloise Pavlíčka si vážím. Nadále se bude věnovat ochraně šumavské přírody, na starosti bude mít rozvoj Biosferické rezervace Šumava,“ vysvětluje ministr Bursík.

Petr Štěpánek (35) absolvoval studium na Technické univerzitě ve Zvolenu a Fakultě architektury STU v Bratislavě, na VŠ již několik let také vyučuje. Na Státní fond životního prostředí přichází z dozorčí rady společnosti Raven Consulting. Má zkušenosti z řízení a marketingu dotačních projektů. Do června roku 2006 řídil Economii Online, kde mj. realizoval projekt eDotace.cz a evropský portál Euroskop.cz pro Úřad vlády. V představenstvu občanského sdružení Památník Hartmanice pomáhá obnovovat šumavskou synagogu.

František Krejčí (42) pochází z Rejštejna, vystudoval brněnskou lesnickou fakultu. Pracoval v Lesprojektu,  na Správě Národního parku a CHKO Šumava (1989 – 1994). Poté působil v soukromé poradenské společnosti, která se zaměřovala na regionální rozvoj. Od dubna roku 2003  byl náměstkem ředitele a od září 2006 ředitelem Státního fondu životního prostředí. Od dubna 2006 vykonává na část úvazku také funkci náměstka ředitele šumavského národního parku a působí jako konzultant při vytváření Operačního programu životní prostředí.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů