Sobota, 27. dubna 2024

Voda na severu čech podraží až o 100%

Voda na severu čech podraží až o 100%

Česká republika se zavázala evropské unii vybudovat kvalitní čističky odpadních vod u měst nad 2000 obyvatel. Na financování staveb a modernizaci nám však nepřispěje.

Podle včerejší reportáže ve večerním zpravodajství TV Prima, by měla voda v Ústeckém a Libereckém kraji podražit do roku 2013 až na zhruba 100 korun za jeden kubík. Znamená to zdražení až o 100%. Zdražení by mělo být v průměru o 10% ročně.

Toto řešení by mělo být dle vyjádření severočeské vodohospodářské společnosti pouze v krajním případě. Senátor a primátor města Teplice Jaroslav Kubera prohlásil, že s Evropskou unií budou naši zástupci ještě vyjednávat.

Původní dohoda před podpisem smlouvy o modernizaci a dostavbě čističek odpadních vod byla taková, že evropská unie na stavbu čističek přispěje finančními prostředky z fondu. Podle posledního vyjádření je však situace taková, že vzhledem k údajně nevýhodným smlouvám Českých měst s vodohospodářskými společnostmi odmítá evropská unie příspěvek poskytnout.

http://www.nasepenize.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů