Pátek, 19. dubna 2024

Lidi vystrašily složenky za nezaplacený odpad!

Lidi vystrašily složenky za nezaplacený odpad!

DOLNÍ BOUSOV -  Několik obyvatel Dolního Bousova na Mladoboleslavsku vystrašila obálka s razítkem obecního úřadu. V ní na ně čekalo překvapení v podobě složenky na poměrně vysoké sumy za odvoz odpadu.

„Málem jsem to nepřežil. S manželkou jsme vždy platili všechno včas. Nejsme žádní neplatiči. Odpad mám řádně zaplacený už někdy od února a oni mi znovu pošlou složenku. Je to sprosťárna,“ rozčílil se jeden z obyvatel Dolního Bousova, který nás požádal o zachování anonymity.

Nebyl však rozhodně sám. Během tohoto týdne se na nás obrátilo více obyvatel Dolního Bousova. „Nikdy se nám nic takového nestalo, aby nám poslali složenku na něco, co jsme už zaplatili. Já navíc podle programu plateb za odpad platím úplně jinou sumu, než mi tam předepsali. Navíc mi předepsali sumu za celý rok, přitom já již dávno platím jen půlročně,“ řekl další z obyvatel Bousova.

Ve většině případů se jedná o starší lidi, kteří mají rádi všechny poplatky včas uhrazené a podobné upomínky je vždy pochopitelně vystraší.
Úředníci dolnobousovského úřadu byli ale včera velmi vstřícní. „Moc se všem, kterých se to týká, omlouváme. V současné době zavádíme nový počítačový systém a některé neceloroční platby se tam neobjevily,“ vysvětlila úřednice Jaroslava Škultétyová.

Podle ní potom nikdo nemohl tušit, že některé platby byly provedeny a složenku znovu dostali i někteří obyvatelé, kteří odpad již zaplatili.

Jak mají tedy tito lidé postupovat? „Pokud jasně vědí, že zaplatili a mají na to doklad, mohou složenku jednoduše vyhodit do koše a na celou věc zapomenout. Samozřejmě se mohou obrátit přímo na nás. Provedeme tady kontrolu a potvrdíme jim, že mají vše uhrazené,“ vysvětluje.

Pokud by si snad ale někdo myslel, že se tak placení vyhne, je na omylu. Ti kteří opravdu odpad nezaplatili, tak budou muset učinit.

Pavel Svačina
http://boleslavsky.denik.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů