Čtvrtek, 18. dubna 2024

Brno se stává na tři dny Mekkou ochrany životního prostředí

Brno se stává na tři dny Mekkou ochrany životního prostředí
28. 5. 2007 Tiskové středisko BVVEkologické veletrhy Brno začaly dnes na brněnském výstavišti. Letošního třináctého ročníku, který tvoří mezinárodní vodohospodářská výstava Vodovody-Kanalizace (VOD-KA) a mezinárodní veletrh techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO, se účastní 330 vystavovatelů ze 12 zemí, kteří se budou prezentovat na celkové ploše 11 200 metrů čtverečních.

Celkem 16 procent z nich tvoří noví vystavovatelé. Vedle pavilonu B a D se nově otevřely prostory pavilonu C. Ekologické veletrhy potrvají do 31. května, organizátoři očekávají, že je navštíví na 10 000 odborníků.

„Ekologické veletrhy Brno patří k tomu nejlepšímu, co výstavnictví v oblasti životního prostředí nabízí nejenom v České republice, ale i v regionu střední Evropy. Podnikatelé, veřejná správa, ale i experti z mého resortu mají možnost se navzájem setkávat, vyměnit si zkušenosti s nejnovějšími trendy, a to se musí odrazit i v praxi, kterou každodenně procházíme,“ řekl ministr životního prostředí Martin Bursík.

Vodohospodářskou výstavu VOD-KA tradičně organizuje Sdružení oborů a kanalizací ČR – SOVAK ČR. SOVAK sdružuje subjekty, jejichž hlavním předmětem činnosti je zajišťování zásobování vodou nebo odvádění a čištění či jiné zneškodňování odpadních vod, a to z hlediska provozování a zpracování, vlastnictví, rozvoje a výstavby. V současnosti má sdružení 118 řádných členů, kteří zásobují kvalitní pitnou vodou přes devět milionů obyvatel a odvádějí odpadní vody od asi osmi milionů obyvatel, z toho 94 procent odpadních vod čistí.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů