Sobota, 20. dubna 2024

DiCaprio - ekolog se soukromým tryskáčem

DiCaprio - ekolog se soukromým tryskáčem

Drzost novinářů už překračuje všechny meze! Na vlastní kůži se o tom přesvědčil "božský" Leonardo DiCaprio, který na své náročné misi za záchranu planety před globálním oteplováním zavítal na filmový festival v Cannes.

Nedostavil se s prázdnýma rukama, přivezl s sebou svůj ekologický dokumentární snímek 11th Hours, jímž chtěl apelovat na svědomí přítomných celebrit a donutit je k šetrnému zacházení s přírodními zdroji.

Celá kampaň se mu však vinou opovážlivého reportéra poněkud vymkla z rukou. Ten se ho totiž, s odvoláním na známou skutečnost, že právě letadla patří k největším producentům nebezpečného oxidu uhličitého, zeptal, zda je pravda, že z New Yorku přicestoval na francouzskou Riviéru svým soukromým tryskáčem.

"Podle vás jsem snad měl cestovat přes celý Atlantik vlakem?" zněla podrážděná odpověď populárního herce. Pak se sice zarazil a začal vysvětlovat, že i když létá, snaží se cestovat co nejekonomičtěji, nicméně o svém nesobeckém zříkání se pohodlí ve prospěch naší planety už nikoho z přítomných nepřesvědčil.

www.Dama.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů