Pátek, 19. dubna 2024

Likvidace odpadů může začít

Likvidace odpadů může začít
CHVALETICE - Radní Pardubického kraje potvrdili stanovisko výběrové komise a schválili firmu DEKONTA a.s. jako dodavatele prací při likvidaci látek v nelegálním skladu ve Chvaleticích.

"Tato firma předložila nejvýhodnější a také nejúplnější nabídku. Teoreticky bychom se mohli do chvaletického areálu vrátit už na začátku prázdnin a dokončit rozdělanou práci,“ řekl Petr Šilar, radní zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova. Do výběrového řízení se přihlásily čtyři firmy, tři z nich však musely být vyloučeny z důvodu nesplnění požadavků daných zákonem.

Areál plný nebezpečných látek a odpadů objevili odborníci před rokem. Ihned byly zahájeny likvidační práce, které ukončilo počasí a především nedostatek finančních prostředků na podzim roku 2006. Do té doby se již podařilo roztřídit více než 56 tun a vyklidit přibližně polovinu všech prostor. „Pardubický kraj obdržel v únoru letošního roku od státu neinvestiční dotaci ve výši 15 milionů korun na pokračování prací. Zároveň to znamenalo vypsání nového výběrového řízení na dodavatele prací,“ doplnil Šilar.

Zdroj:Pardubický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů