Středa, 24. dubna 2024

Uherský Brod vybuduje ze staré školy ekologické středisko

Uherský Brod vybuduje ze staré školy ekologické středisko

Uherský Brod (Uherskohradišťsko) - Uherský Brod opraví objekt bývalé základní školy v místní části Maršov. Radnice tam chce vybudovat středisko enviromentálního vzdělávání a osvěty. Investice si vyžádá více než 18 milionů korun. Město se na ni bude podílet zhruba jednou třetinou, dvě třetiny peněz získalo ze Státního fondu životního prostředí. ČTK to dnes řekl starosta Uherského Brodu Ladislav Kryštof.

Budovu bývalé základní školy využívá ke svým aktivitám již řadu let místní Dům dětí a mládeže, který se zároveň stane i provozovatelem nového střediska. "Nebude sloužit ale pouze jim. Předpokládáme, že jako vzdělávací ekologické zařízení jej ve značné míře využije i radnice," uvedl starosta.

Objekt je v současné době ve velmi špatné stavu. Město za peníze například zpevní stropy, krovy, vymění okna a dveře. S pracemi začnou dělníci pravděpodobně na přelomu letošního a příštího roku. Veřejnosti pak středisko začne sloužit s největší pravděpodobností na jaře 2008. 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů