Čtvrtek, 2. května 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Exministr zahraničních věcí Jiří Dienstbier, o němž se hovoří jako o možném protikandidátovi Václava Klause v prezidentské volbě, soudí, že Klaus "šíří blbou náladu" a vystupuje jako "všeználek". V pořadu České televize Otázky Václava Moravce včera uvedl, že hlava státu šíří z Hradu negativismus vůči Evropské unii.
"Prezident nemá být všeználek, který rozumí všemu od klimatu po architekturu," uvedl Dienstbier s odkazem na vyhraněný Klausův postoj k debatě o globálním oteplování a prezidentův názor na plán vybudovat na Letné Národní knihovnu podle návrhu architekta Jana Kaplického. Za nejdůležitější považuje Dienstbier pro prezidentský úřad to, aby měla hlava státu pozitivní vztah k evropské integraci. Platí to zvlášť v době, kdy bude Česko v roce 2009 unii předsedat. Dienstbier si myslí, že Klaus svým odporem k evropské integraci ovlivňuje i postoje současné vlády.

Státní rada Číny ve svém prohlášení vyzvala místní oblasti a příslušné organy k posílení preventivní činnosti proti přírodním pohromám, snížily ztráty a zajistily bezpečnost obyvatel a jejich majetku.
Kromě se v prohlášení uvádí, aby příslušné orgány musí nadále zlepšovat celostátní a místní meteorologický monitorovací systém přírodních pohrom a posilovat výstavbu varovného systému před nenadálým ohrožením veřejnosti. Současně se musí zvýšit investice do preventivní činnosti proti přírodním pohromám cestou meteorologických prostředků.

Párek klokanů rudých si zvyká na nový domov v nejmenší české Zoologické zahradě v Chlebech na Nymbursku. Tito největší klokani, kteří se v zahradě nyní zabydlují, pocházejí od spřátelené Zoologické zahrady v Jihlavě.
Klokan rudý (Macropus rufus) dorůstá do výšky až 180 centimetrů. Domovem tohoto největšího vačnatce je centrální Austrálie, žije v suchých otevřených rovinách s řídkým křovinným porostem. Živí se polopouštními a stepními rostlinami. Zvířata se zdržují v malých skupinkách s jedním samcem a několika samicemi s mláďaty, při vzájemných potyčkách samci boxují předními končetinami nebo si uštědřují silné kopance.

V minulém roce dosáhla společnost Vodárny a kanalizace Karlovy Vary svého nejvyššího hospodářského výsledku. Meziroční zvýšení zisku po zdanění se rovnalo dvěma milionům korun a zisk se tedy rovnal 28 milionů Kč. Hospodářský výsledek za rok 2006 byl o 700 000 korun vyšší, než se původně předpokládalo. Svůj podíl na tom mělo vysoké plnění externích zakázek.

Oproti roku 2005 se celková aktiva společnosti navýšila přibližně o 200 milionů korun a přesáhla 3,1 miliardy korun.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů