Čtvrtek, 28. března 2024

Léto vodákům nepřeje

Léto vodákům nepřeje
Ani poslední vydatné deště nezlepšily náladu vodákům, kteří marně čekají na příval vody do koryt českých a moravských řek. Mírně stoupla pouze hladina v Ohři a Berounce.

Letošní rok tak zřejmě nebude vodáky příliš oblíbený. Díky slabší zimě a skromné sněhové nadílce na horách bylo už na jaře bylo na českých a moravských tocích vody málo. A léto bohužel není jiné. V období prázdnin, kdy vodáci vyjíždějí za zábavou na vodě nejvíce, je tak většina oblíbených řek bohužel suchá.

Kde se svezete?
Ohře a Berounka jsou ještě sjízdné. Trvale sjízdná je samozřejmě Vltava, ovšem pouze od Vyššího brodu, na horním toku se situace rychle mění podle toho, jestli naprší nebo nenaprší.

Naopak nejhorší situace panuje na jižních tocích jako je Lužnice, Otava nebo dolní tok Sázavy a Ohře. Jsou téměř nesjízdné. Vodáci by tak v těchto úsecích museli své lodě téměř neustále poponášet.

Pokud vodáci touží po vodě, tak se musí poohlédnout v zahraničí. Dostatek vody bude v některých tocích v Alpách, popřípadě ve Skandinávii.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů