Čtvrtek, 25. dubna 2024

Uzávěrka soutěže o nejvstřícnější obec se blíží

Uzávěrka soutěže o nejvstřícnější obec se blíží

Již pátý ročník soutěže O lidech s lidmi – cena za podporu místní demokracie pořádá letos Centrum pro komunitní práci (CpKP) pod záštitou Ministerstva životního prostředí a Ministerstva vnitra. Do 1. října mají ještě občané i sami zastupitelé či starostové možnost nominovat svůj úřad na cenu za nejlepší příklad zapojování veřejnosti do rozhodování na úrovni města nebo obce.

 

Vítězové získají věcné ceny – např. techniku, která jim pomůže lépe pracovat a komunikovat s veřejností nebo možnost studijní cesty do zahraničí, kde se seznámí s obdobnými příklady dobré praxe. V letošním roce soutěž probíhá také v Polsku, Maďarsku a na Slovensku. Vítězové ze všech zemí se pak utkají o titul nejlepší projekt zapojení veřejnosti ve střední Evropě.

 

Do soutěže se mohou přihlásit obce, města, městské části, mikroregiony, krajské úřady a další instituce státní správy a samosprávy, které:

  • zorganizovaly účast občanů v rozvoji obce nebo regionu a přispěly tak ke zvýšení jejich podílu na rozhodování, a zároveň/nebo
  • spolupracují a podporují nevládní neziskové organizace a na principu partnerství je zapojují do regionálního rozvoje.

 

Přihlásit lze projekty realizované v letech 2006 a 2007 a v soutěži může mít jeden účastník přihlášeno i více projektů. Přihlášku, podrobná pravidla účasti v soutěži a další důležité informace najdete na www.olidech-slidmi.cz.

 

Na soutěži s CpKP spoluprácují týdeník Veřejná správa a Nadace Partnerství za finanční podpory Evropské unie a Visegradského fondu.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů