Pátek, 29. března 2024

Hongkong - pozvánka k účasti na podnikatelské delegaci

Hongkong - pozvánka k účasti na podnikatelské delegaci

Hongkong - pozvánka k účasti na podnikatelské delegaci
Máte zájem obchodovat s Čínou, následovat české firmy, které již na tomto obrovském trhu s nesporným potenciálem působí? Pokud ano, Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) si Vás dovoluje pozvat k účasti v podnikatelské delegaci doprovázející náměstka ministra průmyslu a obchodu Martina Tlapu při jeho pracovní návštěvě Hongkongu v termínu 24. - 30. října 2007.

Hongkong je i po převzetí pod čínskou správu nadále významným finančním a obchodním centrem. Poskytuje otevřené a stabilní podnikatelské prostředí opírající se o fungující právní systém, kvalitní služby a infrastrukturu, „západní“ firemní kulturu i znalost asijského a zejména čínského prostředí.

Hongkong dominuje světovému žebříčku zemí z hlediska svobody podnikání, obsazuje přední příčky v pořadí konkurenceschopnosti a nízké míry korupce. Svou blízkostí čínskému trhu a díky bezcelnímu pohybu zboží na základě smlouvy o zóně volného obchodu (Closer Economic Partnership Arrangement – CEPA) se stává dobrým odrazovým můstkem.

Proto se Svaz průmyslu a dopravy ČR rozhodl zorganizovat podnikatelskou misi českých firem do Hongkongu.

Mise bude probíhat v době konání veletrhů Eco Expo Asia a Hong Kong International Building Materials & Construction Equipment Fair.

Znečištění ovzduší a vod je velkým problémem zejména pro „velkou“ Čínu, a proto patří technologie pro ochranu životního prostředí (čističky odpadních vod, odpadové hospodářství, likvidace městských a nebezpečných odpadů, odstraňování následků ekologických havárií, a pod.) k velice perspektivním oborům. K nejvíce znečištěným oblastem Číny patří provincie Guangdong sousedící s Hongkongem.

Čínská centrální vláda i vlády jednotlivých provincií podporují aktivity zaměřené na zlepšení ekologické situace v Číně včetně dovozů technologií na ochranu životního prostředí. Ekologie bude tedy dominantním oborem této cesty, vítány jsou i firmy z oborů stavebnictví, které mohou navštívit souběžně probíhající veletrh stavebních technologií a materiálů.

Na programu podnikatelské delegace bude business fórum a dvoustranná jednání v Hongkongu, jednání na institucích, návštěva veletrhů Eco Expo Asia a Hong Kong International Building Materials & Construction Equipment Fair, návštěva vědecko – technického parku a návštěva blízkého Macaa. Program je připraven ve spolupráci s Generálním konzulátem ČR v Hongkongu, Hong Kong Trade Development Council, General Chamber of Commerce Hong Kong a dalšími partnery.

Cena pro jednoho účastníka je 75 000,– CZK a zahrnuje:

  • letenka Praha – Hongkong a zpět
  • ubytování ve čtyřhvězdičkových hotelích
  • vstupenku na veletrh
  • společné obědy a večeře
  • místní přepravu
  • poplatky za pronájmy sálů a organizaci jednání
  • zápis do oficiálního katalogu mise
  • služby pracovníka Svazu průmyslu a dopravy během cesty a režijní náklady spojené s její přípravou.

Uzávěrka přihlášek na misi je 19. září 2007.

Jak se přihlásit?

Vyplněnou přihláškufiremní profil v češtině a firemní profil v angličtině  zašlete elektronicky na adresu pserakova@spcr.cz.

Zdroj: Svaz průmyslu a dopravy ČR

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů