Pátek, 19. dubna 2024

Knižní novinky

Jak jezdit s nižší spotřebou paliva..
Knižní novinky
Vladimír Matějovský

Automobilová paliva

Od září 2007 vešla v platnost novela zákona o  ochraně   ovzduší  , podle které se biopaliva přimíchávají do pohonných hmot. Předpis stanovuje, že do motorové nafty se přidávají dvě objemová procenta metylesteru řepkového oleje (MEŘO); od 1. ledna 2009 toto množství vzroste na 4,5 procenta. Čtenáři, kteří jak ve své profesi, tak v rámci svých zájmů pracují s palivy (motoristé zajímající se o vlastnosti paliv a vývoj v této oblasti, pracovníci čerpacích stanic a autoservisů, studenti a další) získají velké množství systematicky utříděných informací o palivech - o jejich rozdělení, původu složení, o vlastnostech benzinů, motorových naft, alternativních paliv všech typů (CNG, LPG, alkoholy,  bionafta  ), paliv pro sportovní a speciální účely a o požadavcích  životního   prostředí  na kvalitu paliv. Přimíchávání biopaliv do jejich obsahu má mít v tomto směru přispět ke snížení závislosti naší země na dodávkách ropy a zároveň ke zvýšení podílu obnovitelných zdrojů.

228 stran, cena 169 Kč, kniha nemá kód


Jan Horníček

Jezdíme ekonomicky

Jak jezdit s nižší spotřebou paliva

Trápí vás stále rostoucí ceny benzínu, nafty nebo LPG? Při současných cenách hraje spotřeba paliva ve finančním rozpočtu každého majitele vozidla důležitou roli. V předkládané knize vám dvojnásobný vítěz soutěže o nejnižší spotřebu prozradí své mnohaleté zkušenosti a cenné know-how, abyste i vy dokázali snížit spotřebu paliva vašeho vozidla o několik litrů na 100 kilometrů.

Kniha se podrobně a názorně věnuje způsobu jízdy, technickému stavu vozidla a dalším faktorům, ovlivňujícím spotřebu paliva. Je určena pro řidiče automobilů, motocyklů i nákladních vozidel - bez rozdílu značky vozidla či objemu motoru. Pro větší přehlednost jsou nejdůležitější zásady soustředěny do srozumitelných tipů, umožňujících snadnou orientaci i čtenářům, kteří se o motorová vozidla příliš nezajímají. Budete-li se řídit alespoň těmi nejdůležitějšími zásadami, vrátí se vám investice do této knihy již po ujetí několika málo stovek kilometrů.

148 stran černobílých, cena: 179 Kč/269 Sk, kód knihy: 01875
Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů