Pátek, 29. března 2024

Aktuální téma: Bioodpady

..jejich zpracování a využití v zemědělské a komunální praxi.
Aktuální téma: Bioodpady

1)      Zajímá Vás jaká bude nová legislativa k bioodpadům?

2)      Obáváte se dopadu integrované prevence na Vaši stávající či budoucí bioplynovou stanici nebo kompostárnu?

3)      Plánujete zpracovávat vedlejší živočišné produkty a nevíte jak naplnit platné právní přepisy?

4)      Chcete provozovat ekonomicky udržitelné zařízení na zpracování bioodpadů a nevíte jak na to?

Tyto a další aktuální otázky současnosti budou řešeny v rámci kulatého stolu konaného

10. - 11.10. 2007 v Hrotovicích v rámci již tradiční MEZINÁRODNÍ KONFERENCE -BIOLOGICKY ROZLOŽITELNÉ ODPADY,  jejich zpracování a využití v zemědělské a komunální praxi.

Jedná se o již tradiční akci spojující teoretické přednášky o problematice bioodpadů a praktické ukázky práce strojů pro jejich zpracování.

Na konferenci vystoupí čeští i zahraniční odborníci. Program byl koncipován tak, aby postihl všechna důležitá témata vztahující se ke kompostování a výrobě bioplynu - legislativu, financování, techniku a představení úspěšně fungujících projektů.

Velký důraz je kladen na představení novinek výzkumu a vývoje a otevření diskuse o potřebách českých zpracovatelů BRO. Mottem letošní konference je: „Technologie a krajina“. Tímto mottem bychom se rádi zamysleli nad rozložením využívání zemědělské půdy k zemědělským, potravinářským a jiným účelům.

Součástí konference je rovněž den techniky na kterém budou při práci k vidění nejlepší dostupné techniky pro kompostování. Vstup na den techniky konaný na kompostárně CMC Náměšť je zdarma.

Většina přednášejících představuje špičku ve svém oboru, za zmínku stojí např. rakouští odborníci na kompostování – pan Amlinger, Mayer a paní Leutgöb. Dipl. Ing. Florián Amlinger se účastní tvorby evropské politiky a legislativy v oblasti BRO, Dipl. Ing. Johann Mayer se s posluchači podělí o své dlouholeté zkušenosti se zaváděním systémů odděleného sběru bioodpadu a zdůrazní kritické body těchto systémů, kterým je třeba věnovat zvláštní pozornost. Johana Leutgöb se specializuje na práci s veřejností v oblasti prevence vzniku bioodpadů a předá cenné poznatky při podpoře domácího a komunitního kompostování.

V rámci konference se uskuteční kulatý stůl se zástupci ministerstva životního prostředí a zemědělství a dalšími odborníky. Diskutovány budou především aktuální otázky legislativy i praxe.

Další informace ke konferenci a případné objednání sborníku přednášek z konference naleznete na internetových stránkách: www.zeraagency.eu nebo na adrese: Zemědělská a ekologická regionální agentura ZERA,  V. Nezvala 977, 675 71 Náměšť nad Oslavou, e-mail: info@zeraagency.eu, tel: 724144401

 

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů