Čtvrtek, 25. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Podle neúplné statistiky, od roku 1987 do letošího roku čínský červený kříž sbíral finanční a materiální příspěvek z domova i ze zahraničí ve výši asi 4.2 miliard čínských Juanů, které vyčlenil na záchranu proti tuzemským přírodním pohromám a poskytl 1600 milionům postižených obyvatel.
Náměstkyně šéfa čínského červeného kříže Su Ju řekla, že čínský červený kříž v podstatě nastolil rezervní síť záchranného materiálu s v případě potřeby poskytuje pomoc postiženým oblastem.
V uplynulých letech čínský červený kříž zkusil nový způsob pomoci, to jest psychologická pomoc, která přispívá k co nejrychlejšímu odstranění duševní zátěže postižených lidí a obnovení jejich normálního životu a práce.

Ve vojenském újezdu Brdy začal další průzkum kvůli případnému umístění americké radarové stanice. Experti nyní provádějí vrty, na jejichž základě zpracují analýzu geologického podloží a detailní rozbor složení půdy. Průzkum provádí specializovaná firma z Brna a potrvá několik týdnů. Geologické podmínky, ale také stav infrastruktury a dopravní dostupnosti v lokalitě zkoumali již dříve odborníci z USA.

V Ústí nad Labem zřejmě nevznikne už žádná nová sběrna kovového odpadu.
Ústecký krajský úřad a Ministerstvo životního prostředí vyšly vstříc vedení města a zamítly žádost a následné odvolání společnosti Junk Trade o odsouhlasení provozního řádu Areálu služeb Neštěmice – sběrný dvůr.

Vedení Kladna chce koupit v části areálu bývalé huti Koněv od dvou soukromých společností pozemky o celkové výměře téměř 7100 metrů čtverečních. Pozemky v ekologicky zatíženém průmyslovém areálu bývalé Poldi poté město plánuje sanovat a následně prodat investorům, řekl kladenský primátor Dan Jiránek. "V jedné z nejhůře zatížených částí pod bývalými koksovnami chceme odstartovat revitalizaci tohoto území a umožnit jeho využívání," uvedl primátor. Kladenští radní majitelům pozemků nabídli cenu 50 korun za metr čtvereční, nyní se čeká na jejich vyjádření stejně jako na schválení odkupu zastupiteli.

Přednášku na téma, zda je globální oteplování způsobeno lidmi nebo přírodou, přednesl včera v Praze profesor Virginské univerzity Fred Singer. Akci zahájil prezident Václav Klaus. Americký klimatolog již delší dobu tvrdí, že vědecký konsenzus o oteplování neexistuje. Jde prý o záměrně vytvořený mediální mýtus.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů