Středa, 24. dubna 2024

Estée Lauder posílí svou značku biokosmetiky

Estée Lauder posílí svou značku biokosmetiky
Kosmetická společnost Estée Lauder chce posílit svoji značku biokosmetiky Origins, protože zájem o biokosmetiku v posledních letech výrazně roste. Uvedla to ve včerejším rozhovoru pro francouzský list Les Echos manažerka značky Origins Daria Myersová. Dodala, že zatímco celkový obrat světového trhu s kosmetikou loni stoupl pouze o 3,5 procenta, obrat trhu s biokosmetikou vyskočil až o 22 procent.

Myersová dodala, že Estée Lauder plánuje novou linii nazvanou Origins Organics. Prodej devíti nových produktů určených pro péči o pleť a tělo má začít ve Francii v lednu. "Je pro nás nezbytné, abychom měli účast na této části trhu," dodala Myersová.

Výrobky pod značkou Origins se nyní prodávají ve Francii pouze ve značkových prodejnách provozovaných Estée Lauder a výběrových obchodních domech. Nová linie se má prodávat v 92 lékárnách a její prodej by se měl rozšířit do 1000 prodejen, napsala agentura Reuters.

Estée Lauder vzrostl v loňském fiskálním roce, který skončil v červnu, čistý zisk o 83,9 procenta na 449,2 milionu dolarů (9,2 miliardy Kč). Výsledky podpořila absence mimořádných nákladů a daňových poplatků, které musela firma zaúčtovat v předchozím fiskálním roce. Tržby společnosti, které patří kosmetické značky Clinique, Aveda či Bobbi Brown, se zvýšily o devět procent na 7,04 miliardy dolarů.

Biokosmetika by obecně měla obsahovat pouze nebo převážně přírodní ingredience, tedy takové, které pocházejí z rostlin nebo minerálů. Jednotlivé složky by měly v maximálně možné míře pocházet z kontrolovaného ekologického zemědělství a nebo sběru na přísně vybraných lokalitách, nesmí být testovány na zvířatech a obsahovat geneticky modifikované rostliny.

Používání ropných derivátů, syntetických barviv, parfémů a konzervantů je u této kosmetiky zakázáno. Povinností je i užití recyklovatelných obalových materiálů, pravidlem pak balení pouze do nejnutnějších obalů.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů