Pátek, 26. dubna 2024

Ústečany trápí hluk

Ústečany trápí hluk

ÚSTÍ NAD LABEM - Obyvatelé věžových domů na Masarykově třídě v centru Ústí si stěžují na hluk ze zábavních podniků. Ve zdejších malometrážních bytech žijí především starší lidé, kteří volají po klidu alespoň v pokročilých hodinách.

„Moje osmdesátiletá maminka se pořádně nevyspala několik let. Do noci tady duní hudba a pak do rána opilci. V blízkosti jsou 4 diskotéky nebo herny. To je město nemůže vykázat tam, kde by nerušily?,“ nechápe Jana Divišová, která jezdí za matkou do Ústí prý z klidného Benešova.

Místostarosta centrálního obvodu Jan Tvrdík připustil, že jde o letitý problém.

„My ty podniky ale nemůžeme zakázat. Na to nemáme pravomoce. Disponují platnými povoleními z dob, kdy se vydávala prakticky bez omezení. Teď už u nových nebo rekonstruovaných provozoven žádáme omezenou otvírací dobu,“ řekl Tvrdík.

Podle něj i podle náměstka primátora Arno Fišery mají lidé v případě obtěžujícího hluku okamžitě volat strážníky, aby zjednali klid.

„Mám na stole podobnou stížnost od obyvatel z těchto domů, už jsem ji s vedením městské policie projednal. Zaměří se na to, ale lidé by ji při problémech měli volat hned,“ řekl Fišera s tím, že v dohledné době sem také instalují mobilní kameru.
 Jitka Hadašová

Zdroj:Ústecký deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů