Pátek, 19. dubna 2024

Koše na bioodpad pro domácnosti se slevou

Koše na bioodpad pro domácnosti se slevou
Za zvýhodněnou cenu mohou občané Havlíčkova Brodu získat od města koše na biologický odpad, který pak mohou odnést k separačním kontejnerům, případně mohou koše využít na domácí kompost. Podle mluvčí havlíčkobrodské radnice Světlany Pátkové je pořizovací cena třídílné separační sady košů 735 korun, pro občany města pak stojí koše 220,50 korun. „Tento podíl schválila rada města na návrh výboru pro životní prostředí zastupitelstva města; finanční prostředky na dorovnání pocházejí z rozpočtu města“, uvedla mluvčí.
Prodej bude zahájen v úterý 6. listopadu a probíhat bude vždy v úterý, ve středu a ve čtvrtek - až do vyčerpání zásob - od 8 do 14 hodin v areálu technických služeb v Reynkově ulici u rybníka Cihláře.
Další prodej kompostérů započne opět za 30 % cenu 26. února příštího roku. Informace zájemci získají v Technických službách Havlíčkova Brodu na telefonu: 569 427 670, inecasovat@tshb.cz nebo na odboru životního prostředí města Havlíčkova Brodu: 569 497 201, btravnicek@muhb.cz.
Eva ŠINKOVSKÁhttp://regionalist.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů