Pátek, 19. dubna 2024

Studenti se mohou zúčastnit mezinárodní soutěže k Roku planety Země

Studenti se mohou zúčastnit mezinárodní soutěže k Roku planety Země

Rok 2008 vyhlásila UNESCO Mezinárodním rokem planety Země. V rámci oslav proběhne v Paříži 12. a 13. února 2008 celosvětové vyhlášení Mezinárodního roku planety Země, na kterém se předpokládá účast politiků i vědců, zabývajících se životním prostředím, zejména otázkami přírodních zdrojů.

Slavnostního vyhlášení se zúčastní i 350 studentů  z celého světa, kteří budou vybráni na základě výsledků Studentské soutěže k Mezinárodnímu roku planety Země. Soutěž má literární, filmovou a virtuální kategorii.

Uzávěrka národního kola je 10. 12. 2007, výsledky budou vyhlášeny na počátku roku 2008. Soutěže se mohou účastnit mladí lidé ve věku od 18 do 22 let.

Soutěžní dílo může být inspirováno jedním z následujících témat : podzemní voda, nebezpečí – jeho minimalizace a maximalizace osvěty, Země a zdraví, klima, záležitosti týkající se udržitelnosti využití zdrojů, velká města (tzv. megacities), nitro Země, oceán, půda, Země a život. Studentská díla mohou být v angličtině nebo francouzštině. Práce, které budou odevzdány v češtině, budou v případě úspěchu v národním kole převedeny do angličtiny či francouzštiny do konce ledna 2008.

Soutěžní díla je třeba doručit na adresu Vydavatelství  ČGS, Klárov 3, 118 21 Praha 1,  do 10. 12. 2007, obálku označte heslem  "Soutěž Geovědy".

 

Kontaktní osoba :

Mgr. Veronika Štědrá, Ph.D.

Česká geologická  služba/Czech Geological Survey

stedra@cgu.cz

 

Další informace:

http://www.rokplanetyzeme.cz

http://www.yearofplanetearth.org

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů