Čtvrtek, 28. března 2024

Festival Karneval rozmanitosti - Dialog kultur 2007

Festival Karneval rozmanitosti - Dialog kultur 2007

Pětidenní festival Karneval rozmanitosti - Dialog kultur 2007, který pořádají společnost Člověk v tísni a Multikulturní centrum Praha, si klade za cíl upozornit na šest základních typů diskriminace (diskriminace na základě pohlaví/genderu, věku, sexuální orientace, rasy a etnického původu, zdravotního postižení nebo náboženství a víry).

Festival začíná ve středu 7. listopadu a potrvá do neděle 11. listopadu. Kromě projekcí dokumentárních filmů a sociálních spotů se v průběhu pěti dnů uskuteční řada worskshopů (možnost vyzkoušet si jaké je to být nevidomým či být na vozíčku), tematické fotografické výstavy (cyklus "Člověk a stáří" Jindřicha Štreita, soubory ze soutěže Dokumentární fotografie a diskriminace), koncerty (HaChucpa, the Tap Tap, Pio Squad, Reskata a další), soutěže (polévková soutěž zástupců menšin a cizinců), multikulturní odpoledne pro děti, literární maraton (Svatava Antošová, Alexandra Berková, Petr Haken, Vladimír Oláh a další), "živá" knihovna, divadlo (divadelní soubor Rozkoš, Mamaya Papaya) a další aktivity. Karneval rozmanitosti -- Dialog kultur 2007 bude probíhat v Paláci Lucerna a v přilehlých pasážích. Po celou dobu festivalu budou uvedené prostory bezbariérové. Vstup na projekce činí 70 korun za den, ostatní akce jsou zdarma.
Karneval rozmanitosti - Dialog kultur 2007 je souč! ástí Kampaně na podporu rovných příležitostí pro všechny v České republice, která je podporovaná Evropskou komisí a Vládou ČR a také Ministerstvem kultury ČR.
 
Kontaktní osoba: Martina Křížková
Telefon: 296 325 347
E-mail: pr@mkc.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů