Čtvrtek, 28. března 2024

Občané Ruseka bojují proti hluku z letiště

Občané Ruseka bojují proti hluku z letiště

HRADEC KRÁLOVÉ - „Tak tohle poslouchat nebudu! Nikdo naše připomínky pořádně nevnímá a město na nás kašle,“ rozzlobil se Mikuláš Hančin a naštvaně odešel ze setkání občanů Ruseka s vedením města.

Emotivně tak zakončil svůj střet v diskusi s primátorem Otakarem Divíškem, když nesouhlasil s vysvětlením, které mu šéf radnice podával. Šlo o stížnosti občanů na hluk z akcí jako Hip Hop Kemp či Rock for People konaných na letišti.

Už v úterý se předsedkyně Komise místní samosprávy Klára Barešová zúčastnila jednání rady města, kde vážné výhrady Ruseckých tlumočila. Třeba petici proti Hip Hop Kempu podepsalo v létě 120 lidí.

Primátor při besedě vysvětlil, že město určité prostory letiště pronajme firmě Retro 2000 a ta musí dodržovat přísné podmínky. Výtěžek případných sankcí by měl dostat postižený Rusek.

Čtvrtečního setkání s občany se zúčastnilo kompletní vedení radnice. Zdejší lidé se dozvěděli i příznivější zprávu. V roce 2009 by se zdejší okrajová část Hradce měla dočkat kanalizace za 40 milionů korun. Bude to největší investiční akce společnosti Vodovody a kanalizace spolu s městem. Už v příštím roce by do příprav stavby mělo jít sedm milionů korun.
 Jiří Košťák

Zdroj:Hradecký deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů