Sobota, 27. dubna 2024

Školní projekty programu Intelligent Energy Europe

Školní projekty programu Intelligent Energy Europe
    • V současnosti probíhají dva mezinárodní školní projekty, do kterých je možno se zapojit a jejichž koordinátorem v ČR je organizace SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie o.p.s.
    • SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. je koordinátorem dvou školních projektů pro Českou republiku, které byly zpracovány a jsou podpořeny Evropskou komisí z programu Intelligent Energy Europe. Projekty mají mezinárodní zastoupení po celé Evropě a na některých českých základních školách a také v občanském sdružení v rámci zájmových kroužků již probíhají. Nicméně další základní školy a i nižší ročníky víceletých gymnázií, pro jejichž žáky jsou programy určeny, se mohou stále zapojit, případně se zdarma účastnit seminářů pro učitele.
  • Stěžejní aktivitou projektu Active Learning je cílené zapojení žáků do společného úkolu monitoringu spotřeby energie v budově školy a následné hledání možností snížení této spotřeby. Žáci jsou zábavnou a aktivní formou seznámeni s problematikou úspor energie a obnovitelných zdrojů. Deset škol s nejlépe zpracovanými projekty bude odměněno dvaceti úspornými zářivkami. Nejbližší bezplatný seminář pro učitele o tomto projektu se uskuteční 12. prosince 2007 v Praze.

    Také vzdělávací projekt Kyoto in the Home usiluje o aktivní účast i těch nejmladších obyvatel na udržitelném způsobu života. Cílem projektu je popularizace obnovitelných zdrojů nejen u žáků, ale především v jejich rodinách. Nejaktivnější účastníci projektu budou obdarováni světelnými zdroji pro celou školu, mp3 přehrávači a všechny zúčastněné školy i učitelé současně obdrží projektové certifikáty.

    Zdroj a kontakt:

    Ing. Andrea Hlavová, SEVEn

    andrea.hlavova@svn.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů