Pátek, 29. března 2024

TPCA investuje do životního prostředí

TPCA investuje do životního prostředí

Svařovna automobilky TPCA (www.tpca-cz.com) získala novou rekuperační jednotku pro ohřev vzduchu proudícího do provozu. Zařízení velikosti stavební buňky bylo nainstalováno na střechu továrny pomocí helikoptéry. Rekuperační jednotka si vyžádala investici přes 2,5 milionu korun.

Původní ventilační zařízení fungovalo na principu směšování čerstvého studeného vzduchu s již ohřátým vzduchem ze svařovny. Nyní bude teplo z odváděného vzduchu akumulováno ve výměníku a následně použito k ohřevu nasávaného čerstvého vzduchu zpět do továrny.

Hlavní výhody spočívají především v úspoře energie a zlepšení pracovních podmínek zaměstnaců. Roční úspory se odhadují na 1 milion korun a návratnost investice do 2,5 roku. Pro TPCA je velice důležité také snížení produkce emisí CO2 vznikající při ohřevu vzduchu pro svařovnu v zimních měsících. Výkonná rekuperační jednotka dokáže vyměnit a ohřát 13,89 m3 za sekundu. Za hodinu proto do továrny přivede až 50 000 m3 čerstvého vzduchu.

Pro další informace kontaktujte

Toyota Peugeot Citroën Automobile
Matěj Matolín, tiskový mluvčí TPCA
Tel:     420 321 777 639
E-mail: matej_matolin@tpca-cz.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů