Pátek, 29. března 2024

Skládka: Původce je stále bez trestu

Skládka: Původce je stále bez trestu

BOHDALICE–PAVLOVICE - Inspektoři životního prostředí rozhodli, že podnikatel Martin Raus má zaplatit pokutu za skládku u Bohdalic. Ten se odvolal k ministerstvu.

Tvrdý trest autora černé skládky ve vojenských lesích u Bohdalic zatím netíží. Smetí tam vysypal na začátku letošního roku řidič soukromé firmy, kterému tak šly do kapsy peníze od zákazníků, které by jinak zaplatil na řádné skládce.

Pracovníci České inspekce životního prostředí uložili majiteli podniku Martinu Rausovi pokutu v řádu desítek tisíc korun. Ten je ale nechtěl zaplatit. Případ se tak ocitl v odvolacím řízení.

„Podle našich důkazů a také věrohodnosti svědka, kterým byl jeho zaměstnanec, je Raus jasným viníkem. Odvolal se však k odboru výkonu státní správy ministerstva životního prostředí, teď je tedy rozhodnutí v jeho moci. Bohužel výsledek může být i takový, že původce skládky vyvázne bez trestu,“ informoval vedoucí oddělení ochrany lesa Jiří Hrotek.

MOJE VYŠKOVSKO
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů