Pátek, 29. března 2024

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže kreslených vtipů Ekofór 2007 v Uherském Hradišti

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže kreslených vtipů Ekofór 2007 v Uherském Hradišti

Zajíc v kopírce, zajíc bezdomovec nebo zajíc superman, to je jen několik z mnoha kreslených vtipů, které se tento rok zúčastnily soutěže o nejlepší kreslený vtip s tématikou životního prostředí. Tématem letošního ročníku soutěže Ekofór, pořádané Hnutím Brontosaurus, byl pro všechny kategorie ZAJÍC.
Z více než 1300 zaslaných prací bylo organizátory vybráno v každé ze tří kategorií 25 těch nejlepších, ty pak mohli během celého roku zhlédnout a také pro ně hlasovat návštěvníci mnoha prázdninových festivalů. Kromě putovní výstavy bylo také možné prohlédnout si vtipy na webových stránkách a dát jim svůj hlas po internetu. V říjnu pak zasedla a vtipy hodnotila odborná porota složená ze zástupců ekologických organizací a předsedy České unie karikaturistů.

Slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Ekofór a předání cen veřejnosti a odborné poroty proběhlo v rámci festivalu ekologických dokumentů "Týká se to také Tebe" v pátek 23. listopadu od 20:00 do 21:30 hodin v komorním sále Reduty v Uherském Hradišti. Veřejnost si zde mohla prohlédnout soutěžní práce a také si poslechnout koncert moravského písničkáře a držitele Anděla za rok 2006 v kategorii "World Music" Tomáše Kočka, který společně s členkou jeho orchestru, Helenkou Macháčkovou, přijal pozvání pořadatelů a doprovodil divákům obrazový zážitek libými moravskými melodiemi a zvučným hlasem.
Z oceněných autorů se na předání cen dostavil Radek Steska ze Zlína, oceněný prvním a šestým místem odborné poroty a prvním a třetím místem veřejnsti v kategorii Zajíc, a brněnský kreslíř Petr Vachuda, jenž získal prvenství v hlasování veřejnosti pro kategorii Příběh. Ostatním vítězným autorům, kteří se nemohli na slavnostní vyhlášení dostavit, budou jejich ceny a diplomy zaslány poštou.!
Hnutí Brontosaurus se zaměřuje na pořádání víkendových a prázdninových akcí na pomoc přírodě, kulturním památkám, ekologickou výchovu a osvětu a k životnímu prostředí šetrný životní styl. Nabízí tak široké spektrum zapojení pro ty, kteří nechtějí být lhostejní ke svému životnímu prostředí.


Přílohy (odkazy na dokumenty ke stažení):
1. Vítězové Ekofóru 2007, ekofor.brontosaurus.cz autoru.pdf

2. Vzkaz od jednoho z vítězů, ekofor.brontosaurus.cz

3.Vítězný Ekofór v kategorii Zajíček, ekofor.brontosaurus.cz 121.jpg

4.Vítězný Ekofór v kategorii Zajíc, ekofor.brontosaurus.cz 210.jpg

5.Martin Perlík předává cenu Radkovi Steskovi, ekofor.brontosaurus.cz

Kontaktní osoba: Petra Kuchtová
Telefon: 776 611 226
E-mail: ekofor@brontosaurus.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů