Úterý, 23. dubna 2024

Kampaň o třídění odpadů vrcholí

Kampaň o třídění odpadů vrcholí

Od 1. do 5. prosince 2007 mohou zájemci o problematiku třídění odpadu hlasovat prostřednictvím webových stránek www.brno.cz/tridime pro nejpovedenější výtvarné dílo z deseti nominovaných porotou.
V rámci ekologické kampaně na podporu třídění odpadu, kterou zahájilo město Brno v polovině září, proběhlo hned několik propagačních akcí zaměřených především na domácnosti a děti. Právě pro ně byla v listopadu vyhlášena výtvarná soutěž, která je pod názvem „Naše rodina třídí odpad“ určena žákům brněnských základních škol a její podstatou je zapojit i nejmladší generaci do problematiky ekologie a třídění odpadu.
„Spoléháme na to, že pokud dětem vysvětlíme, k čemu je třídění odpadu užitečné, budou i doma apelovat na své rodiče a navíc se stanou generací, pro kterou bude tato činnost naprosto přirozená,“ objasnil svá očekávání  Martin Ander, náměstek primátora. 

Žáci měli do konce listopadu výtvarnou formou ztvárnit tématiku třídění odpadu, popřípadě jakým způsobem třídí odpad jejich rodina. Oceněni budou nejen nejlepší výtvarníci, ale také jejich třídy. Aktéři deseti nejlepších prací budou oceněni diplomem a věcnými cenami partnerů soutěže, mezi nimiž jsou statutární město Brno, firma van Gansewinkel
a společnosti SAKO, Ekolamp, Asekol, a Elektrowin. Atraktivní ceny však čekají i na spolužáky prvních tří výherců, pro které je připraven zájezd do termálních lázní Laa. Třída druhého nejlepšího umělce se projede na lodičkách Punkevními jeskyněmi a pro třídu třetího výherce jsou připraveny volné vstupenky do brněnské Zoologické zahrady.

Ceny budou výhercům předány v rámci slavnostního vyhodnocení 12. prosince 2007 v 10. 30 hodin v primátorském salonku na Staré radnici za účasti zástupců města Brna a partnerských společností.

Zdroj: MMB

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů