Úterý, 19. března 2024

Televize k recyklaci z recyklačního dvora se nakonec změnily na nerecyklovatelné

Televize k recyklaci z recyklačního dvora se nakonec změnily na nerecyklovatelné

Bruntál/ Porozbíjet staré televizní přijímače se vydal během uplynulého víkendu neznámý pachatel na Polní ulici v Bruntále. Na tamním recyklačním dvoře z dvaceti přístrojů ziskuchtivec demontoval měděné vodiče, čímž zcela znemožnil pracovníkům navrácení surovin zpět do oběhu. Hmotná škoda přesáhla pět tisíc korun.

O víkendu měli bruntálští městští policisté starosti také s pacientem na chirurgické ambulanci v Podhorské nemocnici. Zdravotníci je povolali o půlnoci ze soboty na neděli. Hříšník byl podnapilý a choval se značně drsně. „Měl poraněný nos a tvrdil, že ke zranění přišel v restauraci, přičemž údajné napadení chtěl nechat okamžitě vyšetřit Policií ČR. Strážníci takto informovali své státní kolegy, kteří na místo rovněž přijeli a případ si převzali,“ řekl mluvčí bruntálské radnice Jiří Ondrášek.

Nudismu se v plné síle oddávala skupinka hošíků, kteří zašli 30. listopadu večer do krytého plaveckého bazénu. Chlapci si jako návštěvníci města užívali vody zcela prosti oděvů. Bez plavek jim ale strážníci koupání zakázali. K domluvě si vybrali vedoucího svršků prostého hloučku a poučili jej, aby se podobných radovánek ihned zřekli.

Ve stejný den hodinu po poledni policisté odchytávali německého ovčáka, který volně pobíhal v městském parku a okolí. Celé dvě hodiny trvalo, než se nechalo zvíře zkrotit. Stalo se to na ulici Na Nábřeží. Pes skončil v záchytné stanici na Třídě Práce.

O den dříve se seběhla mela v jedné z bruntálských heren. Podnapilý host podniku se slovně pustil do obsluhy. Strážníci jej vyprovodili ven na ulici.

„Uhynulá kuna ležela v odpadové šachtě paneláku v ulici K. H. Máchy. Strážníci byli o mrtvém zvířeti informováni ve středu 28. listopadu v 9.40 hodin, kunu nakonec vytáhli týž den městští hasiči,“ pokračoval ve výčtu událostí Jiří Ondrášek.

K případu rušení nočního klidu vyjížděla hlídka na Dlouhou ulici 27. listopadu. Přestože se vydali strážníci na místo opakovaně, obtěžování obyvatel domu hlasitou zábavou neustalo. Strůjce hluku půjde své počínání vysvětlit přestupkové komisi.

„Před půlnocí z pondělí na úterý byli strážníci upozorněni na poškození vchodových dveří bytového domu v Dlouhé ulici. Na místě již nikdo nebyl a ani obyvatelé domu nevypověděli nic, co by strážníky navedlo na pachatele. Škodu alespoň zdokumentovali a informovali o ní Hospodářskou správu města Bruntálu,“ pokračoval Jiří Ondrášek.

Rychlá záchranná služba požádala městskou policii o asistenci 26. listopadu. V jednom z místních restauračních zařízení upadl do bezvědomí host. „Převoz do nemocnice byl nakonec bez komplikací,“ doplnil mluvčí.
 Karel Janeček

http://www.denik.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů