Pátek, 26. dubna 2024

Ekologická alternatíva balenia darčekov z Viedne

Ekologická alternatíva balenia darčekov z Viedne

Na obľúbenom vianočnom trhu Chriskindlmarkt vo Viedni a po prvý raz aj v obchodnej sieti Billa si záujemci môžu zakúpiť tzv. Viedenské vianočné vrecko.

Dekoratívne vrecko z látky predstavuje ekologickú variantu balenia vianočných darčekov, pričom výťažok z predaja putuje do viedenského intergračného domu. Tzv. Wiener Weihnachtssack vznikol z iniciatívy viedenskej námesníčky primátora pre životné prostredie Ulli Simovej.

Ekologické vrecko predstavuje dekoračnú a praktickú alternatívu k hordám klasického papiera, ktoré nás každoročne zavaľujú po 24. decembri. Viedenské vianočné vrecko na darčeky už po tretí raz vytvorili vo viedenských chránených dielňach Wien Work, Lebenshilfe ľudia s postihnutím a dlhodobo nezamestnaní. Zakúpením ekologického vrecka, ktorý je k dispozícii v troch veľkostiach, prispejú nakupujúci 3, 4 alebo 6 eurami na podporu viedenského intergračného domu, ktorého spoluzakladateľom je známy hudobník a aktivista za sociálne práva Willi Resetarits známy pod umeleckým menom Ostbahn Kurti.

Stánok Natürlich Wien ponúka na vianočnom trhu napríklad aj dizajnérsky sklenný tzv. Viedenský džbán na vodu, ktorý vznikol z iniciatívy magistrátu a podporuje kampaň mesta Viedeň v pití pramenitej vody obyvateľov rakúskej metropoly z nejednorázových fliaš. Stánok s ekologickými produktami sa nachádza na trhu Christkindlmarkt hneď pri vianočnom stromčeku a jasličkách na Radničnom námestí a je otvorený do 23. decembra denne od 9.00 do 21.00 hod..

http://www.changenet.sk

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů