Pátek, 26. dubna 2024

Bojem za lepší planetu vydělali miliony

Bojem za lepší planetu vydělali miliony
Vydělávat se dá na všem, i na boji za lepší životní prostředí. Dva američtí křesťanští podnikatelé Bill Townsend a Grep Spencer, kteří se seznámili při studování bible v Chicagu, se na začátku nového milénia rozhodli, že je na čase něco udělat se stále se zhoršujícím životním prostředím.

V roce 2001 kvůli tomu založili společnost Blue Source. Zatímco v minulém století hledali Američané za účelem obohacení ropu, dva "křesťanští kapitalisté" se rozhodli profitovat z ekologického projektu. Jejich misí se stal obchod s emisními povolenkami.

S více jak dvanácti firmami podepsali dohodu. Oni jim pomohou snížit emise oxidu uhličitého, což jim dává právo na podíl ze zisku ve formě přebývajících emisních povolenek, které mohou zpeněžit na trhu.

Od roku 2001 společnost Blue Source shromáždila nejvíce emisních povolenek v USA - pro 250 milionů tun splodin.

Firma operuje v 45 státech - zabývá se oxidem uhličitým z elektráren, metanem z prasečího hnoje a skládek odpadků či splodinami z aut přivážejících náklad na železnice.

"Jako nástupci Ježíše Krista jsme povinni starat se o planetu, kterou jsme poničili. Je to vůle boží," říká padesátiletý Spencer.

"Šance je výsada. Úspěch je boží požehnání," dodává křesťanský podnikatel.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů