Čtvrtek, 18. dubna 2024

Vertis Environmental Finance oznámil první spotovou transakci s jednotkami CER v Evropě

Vertis Environmental Finance oznámil první spotovou transakci s jednotkami CER v Evropě
Budapešť – 14. prosince 2007 – V průběhu dnešního dne byla uzavřena údajně první spotová transakce v Evropě, která byla sjednána mezi společností Vertis Environmental Finance a Bunge Emissions Fund Limited. Vertis nakoupil neznámé množství jednotek CER ve prospěch klienta ze Střední Evropy. Bunge Emissions Fund prodal tyto CER jednotky ze svého karbonového portfolia. Zakoupené množství jednotek CER bylo doručeno na osobní účet společnosti Vertis ve Švýcarském registru.

Švýcarský registr byl začátkem prosince napojen na Mezinárodní transakční log (ITL) a operátoři Švýcarského registru začali s otvíráním účtů, které jim umožní hmotné vyrovnání transakcí Kjótských karbonových kreditů. Švýcarsko se tak stává po Japonsku druhou zemí, která je napojena k transakčnímu logu ITL.

Entity, které mají účet ve Švýcarském nebo Japonském registru mohou obchodovat kredity CER na principu spotových transakcí. Převod jednotek CER je totožný s převodem jednotek EUA, pomocí něhož prodejce může iniciovat transakci online přímo přes registr.

„Švýcarský registr umožňující hmotné vypořádání transakcí s jednotkami CER v Evropě zvýší důvěru evropských kupujících v registr ITL,“ – řekl Barna Baráth, jednatel společnosti Vertis Environmental Finance. „Spolehlivá infrastruktura hraje zásadní roli v úspěšnosti mezinárodního karbonového obchodování, tedy i v podporování snižování emisí“, dodal.

Vertis zaplatil 17€ za každou tunu jednotek CER. Spotové transakce, které sebou nenesou risk z doručení, sníží vstupní bariéry a umožní více účastníkům zapojit se do trhu s jednotkami CER.

Pro více informací, prosíme, kontaktujte:
Mariann Csikesz
Vertis Environmental Finance Zrt
Telephone: 36 1 488 8424
E-mail: mariann.csikesz@vertisfinance.com
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů