Pátek, 29. března 2024

Po oslavách zbyly na náměstích ve Zlínském kraji tuny odpadků

Po oslavách zbyly na náměstích ve Zlínském kraji tuny odpadků

ZLÍNSKÝ KRAJ - Několikahodinové uklízení čekalo dnes ráno na pracovníky technických služeb ve městech, v nichž se konaly společné silvestrovské oslavy na náměstích. Například ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku musely vozy odvést čtyři plné kontejnery skla a odhadem až pět tun dalšího odpadu. Ve Zlíně budou pracovníci technických služeb uklízet i v odpoledních hodinách, zjistila ČTK.

Pracovníci Technických služeb Zlín vyrazili na náměstí Míru v brzkých ranních hodinách. "Nejdříve bylo nutné vysbírat ručně velké kusy, jako například dřevěné tyče od pyrotechniky. Teprve poté může zasáhnou zametací technika," řekl ČTK dispečer firmy. Zlínské technické služby nasadily čtyři pracovníky na ruční úklid a čtyři stroje, z toho tři zametací. Kromě hlavního náměstí musí uklidit i další místa ve Zlíně.

"Odpadků bylo letos méně než vloni. Předpokládáme, že skončíme v odpoledních hodinách," dodal dispečer. V dalších městech kraje, v nichž se konaly silvestrovské akce na náměstích, již technické služby úklid ukončily. Ve Vsetíně se do práce zapojilo 12 metařů a technika, ve Valašském Meziříčí pak uklízelo sedm pracovníků. Kelímků, zbytků zábavní pyrotechniky, obalů a dalšího odpadu zůstalo ve Valašském Meziříčí méně než v minulosti.

Příčinou je zřejmě skutečnost, že se tam konal pouze večerní ohňostroj pro děti, zatímco půlnoční z úsporných důvodů chyběl. "Nebyla to taková hrůza jako v předchozích letech. Jindy byly na začátku směny v provozu některé stánky, na náměstí se nedalo hnout. Dnes tady bylo prázdno," poznamenal dispečer tamních technických služeb Marek Zátorský. V ostatních velkých městech Zlínského kraje se organizované akce na veřejných prostranstvích nekonaly.

http://zlin.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů