Čtvrtek, 18. dubna 2024

Demokrati myslia ekologickejšie

Demokrati myslia ekologickejšie

Aj klimatické zmeny sú súčasťou americkej predvolebnej kampane.

Podľa prieskumu centra Pew už tri štvrtiny Američanov sú presvedčené, že globálne otepľovanie je realita. Čoraz viac ľudí si tiež myslí, že k nemu svojou činnosťou prispieva aj človek. Rozdiel medzi republikánmi a demokratmi v tejto otázke je výrazný.

Demokrati urobili z environmentálnej politiky jeden z leitmotívov kampane. Názory ich favoritov sa zas tak veľmi nelíšia. Všetci podporujú plán znižovania emisií skleníko­vých plynov. Taktiež majú plán energetickej úspory, propagujú využívanie obnoviteľných zdrojov energie.

Väčšina republikánov o klimatických zmenách príliš nahlas nehovorí, a už vôbec nie o tom, že by ich mohol spôsobovať človek. Rudy Giuliani otepľovanie priznáva, ale žiaden plán nemá. Mike Huckabee to vidí ako náboženskú záležitosť. Iba John McCain je skutočným zeleným bojovníkom republikánov.

http://www.sme.sk

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů