Čtvrtek, 28. března 2024

Odvoz komunálního odpadu rovněž podraží

Odvoz komunálního odpadu rovněž podraží
Obce již delší dobu volají po zvýšení horní hranice platby za odvoz komunálního odpadu, a to ze současných 500 korun až na 900 korun na osobu. Zdá se, že jim Ministerstvo životního prostředí již od příštího roku vyhoví. Nasvědčuje tomu chystaná novela příslušného zákona, která má mimo jiné řešit i toto zvýšení.

Zvýšení limitu by se tedy mělo týkat těch obcí, které vybírají za odvoz komunálního odpadu na osobu. Jak informuje deník Právo, lidí v obcích, kde se platí například podle objemu popelnic nebo četnosti svozu, se zvýšení netýká. Novela by měla podle MŽP, půjde-li vše hladce, vstoupit v platnost právě v lednu 2009. 

MŽP bude tímto opatřením chtít přimět obyvatele, aby více dbali na životní prostředí a více třídili odpad. To ale jen a pouze za předpokladu, že onen roztřízený odpad bude kde shromažďovat a nikoliv jej umisťovat do běžných popelnic bez označení.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů