Čtvrtek, 28. března 2024

Rozšíření vyskytenské skládky, nejdřív asi v roce 2009

Rozšíření vyskytenské skládky, nejdřív asi v roce 2009
JIHLAVA (kra) - Plánované rozšíření skládky komunálního odpadu ve Vyskytné nad Jihlavou o dalších 110 tisíc metrů krychlových se jejímu provozovateli - dačické společnosti .A.S.A. začíná komplikovat.

Krajský úřad totiž pozastavil řízení o vydání integrovaného povolení, bez kterého nelze v dalších jednáních o rozšíření stávající kapacity areálu pokračovat. "Firma nám nedodala potřebné dokumenty, proto bylo řízení zastaveno," sdělil Josef Klečanský z odboru životního prostředí a doplnil: "Podle mě se ještě nerozhodli, jak budou pokračovat, nebo už o rozšíření usilovat nechtějí," přemýšlí nad možnostmi.

"Rozhodně to neberu tak, že už .A.S.A. nebude o rozšíření usilovat, stále jsme v pozoru. Víc se k tomu vyjadřovat nechci," řekla předsedkyně sdružení Zvony 2007 Darina Čermáková. Dodala, že podobné sdružení má společnost i na ostatních skládkách, které provozuje po celé republice.

"Stále probíhá vyjednávání o procesu EIA (studie zabývající se vlivem na životní prostředí - pozn. aut.), bez toho nelze pokračovat. Jakmile bude ukončeno, vše okamžitě dodáme," slíbila tisková mluvčí společnosti Gabriela Pánková, která věří, že proces bude ukončen ještě během letošního roku.

Klečanský dále uvádí, že pokud se firmě opravdu podaří doložit všechny dokumenty, řízení o vydání příslušného povolení bude trvat přibližně dalších pět měsíců.

.A.S.A. ukončila provoz stávající vyskytenské skládky 30. října loňského roku, protože objem odpadu v areálu dosáhl stanovené hranice 142 tisíc m3. Komunální odpad nyní firma vyváží na jiné skládky v okolí.

Zdroj:Jihlavské noviny - Vysočina
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů