Čtvrtek, 28. března 2024

Vsetín koupil za 33 milionů korun nákladní vozy pro svoz odpadů

Vsetín koupil za 33 milionů korun nákladní vozy pro svoz odpadů

VSETÍN - Vsetín nakoupil za více než 33 milionů korun 11 nákladních automobilů pro svoz takřka všech typů odpadů. Pořízení vozidel, z nichž první již tamní technické služby začaly používat, je součástí projektu, který komplexně řeší problematiku nakládání s odpady v celém regionu. Celkové náklady činí více než 180 milionů korun, většinu peněz poskytla Evropské unie. ČTK to sdělila mluvčí města Eva Stejskalová.

Automobily jsou určeny pro svoz komunálního, nebezpečného, stavebního i biologicky rozložitelného odpadu. "Obnovíme tak veškerý vozový park pro svoz a zpracování odpadů a snížíme tím pádem jeho průměrné stáří z původních 22 let doslova na několik dnů," uvedl místostarosta Jaromír Kudlík. Tři nákladní vozidla, které splňují nepřísnější ekologické normy, již technické služby využívají. Další zařadí do provozu do konce měsíce.

Pořízení vozidel představuje ale jen část projektu Logistické centrum odpadů mikroregionu Vsetínsko. Nejnákladnější byla stavba areálu, v němž se budou dotřiďovat, překládat, skladovat či přímo druhotně zpracovávat nejrůznější druhy odpadů. Jeho výstavba si vyžádala takřka asi 150 milionů korun. Stavbaři již práce ukončili, technické služby tam zahájí činnost v únoru.

http://zlin.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů