Pátek, 26. dubna 2024

Cenu FČOK získal výrobce systémů spalování biomasy VERNER a.s.

Cenu FČOK získal výrobce systémů spalování biomasy VERNER a.s.

Společnost VERNER a.s. z Červeného Kostelce na Náchodsku, která se specializuje na výrobu topných systémů pro spalování biomasy, se ve firemní kategorii stala vítězem prvního ročníku Ceny Francouzsko-české obchodní komory. Výsledky soutěže byly vyhlášeny dnes večer. Francouzsko-česká obchodní komora (FČOK) působí v ČR od roku 1996 a její členskou základnu tvoří 318 společností.

"Společnost Verner získala cenu za inovativní technologické řešení," řekla dnes ČTK Petra Nechvátalová z FČOK. Firma VERNER a.s. na českém trhu působí 15 let a podle Nechvátalové patří k nejvýznamnějším výrobcům a propagátorům ekologicky ohleduplného vytápění. V roce 2006 společnost Verner zvýšila obrat i prodej v meziročním srovnání o 90 procent. "Po Evropě, kam směřuje 70 procent produkce, začala i s dodávkami na americký trh," podotkla Nechvátalová.

Zvláštní cenu poroty získala společnost Bio-Cafés CZ, která provozuje první síť rychlého bio občerstvení v Evropě. "Jedinečný koncept nabízí občerstvení v biokvalitě za cenu dostupnou všem," zdůvodnila Nechvátalová rozhodnutí poroty. První Bio-Café bylo otevřeno v roce 2005 a nyní v Praze funguje šest těchto provozoven, které denně obslouží zhruba tisícovku hostů.

"Letos firma plánuje otevřít další dvě restaurace a zakladatel společnosti pan Silvano Pedretti by do tří let rád měl deset až 15 poboček v ČR a stejný počet frančíz v Evropě," řekla Nechvátalová.

Vítězem v kategorii Osobnost roku se stal Karel Dohnal, který byl v letech 1997 až 2007 prezidentem České asociace pétanque klubů. V kategorii Student-vědec získal hlavní cenu Martin Svášek za disertační práci z oboru matematické lingvistiky s názvem Návrh, vytvoření a využití francouzsko-českého a česko-francouzského paralelního korpusu.

První ročník soutěže Cena FČOK byl vyhlášen loni v říjnu. "Jejím cílem je zviditelnit podniky a osobnosti, které vynikají inovativním přístupem nebo produkty, angažují se v sociální a kulturní sféře, ve vzdělávání a v oblasti životního prostředí, a podpořit tím francouzsko-české vztahy," uvedl ředitel FČOK Jaroslav Hubata-Vacek.

Zdroj:CZ BIOM
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů