Pátek, 26. dubna 2024

Vodní kufřík získala další litvínovská škola

Vodní kufřík získala další litvínovská škola

LITVÍNOV - Generální ředitel společnosti Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. (SčVK) Ondřej Beneš společně se starostou města Litvínova Milanem Šťovíčkem zavítali v pátek 25. ledna mezi žáky Základní školy s rozšířenou výukou jazyků v Litvínově. Dětem a učitelům osobně předali pedagogickou pomůcku Vodní kufřík, aby tak podpořili rozvoj environmentální výchovy na škole.

Oba pánové se navíc postavili za katedru, aby žákům předvedli několik experimentů s využitím Vodního kufříku. Děti tak názorně seznámili s výrobou, dodávkou, odkanalizováním a čištěním vody.

Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. ze skupiny Veolia Voda dlouhodobě spolupracuje se základními i středními školami na území své působnosti. V rámci pedagogických projektů Nadačního fondu Veolia již bylo školám v Libereckém kraji darováno 138 kufříků a v Ústeckém kraji dostalo malé vodní laboratoře 130 škol.

Vodní kufřík je malou přenosnou vodní laboratoří, která slouží k výuce přírodovědy, biologie, ale i chemie či fyziky. Názornými pokusy, ke kterým vodní kufřík slouží, si žáci a studenti ověřují, jak složitý je proces úpravy vody, proč je nutné vodu čistit a současně si vyzkoušejí, zda zvládají využít teoretické znalosti v praxi.


Autor / zdroj: Ing. Iveta Kardianová
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů