Čtvrtek, 25. dubna 2024

Třetí část Praktického rádce právě vyšla

Třetí část Praktického rádce právě vyšla

DAPHNE ČR – Institut aplikované ekologie vydává již třetí sadu listů do Praktického rádce pro hospodaření šetrné k přírodě a krajině, který vznikl v rámci sítě poradenských středisek Zdravá krajina.

„Témata byla vybrána na základě dotazníkového průzkumu, který jsme provedli v průběhu rozesílání druhé části Rádce. Chtěli jsme vědět, jestli Rádce zemědělci skutečně využívají a která témata jim zatím v Rádci chybí,“ sdělil nám Jiří Koptík, zástupce vedoucího sítě Zdravá krajina.

Z dotazníkového průzkumu vyplynula většina nových témat. Zabývají se například funkcí rozptýlené zeleně v krajině, možnostmi finančních zdrojů pro obce i zemědělce, přinášejí informace o nově vyhlášeném opatření Předčasné ukončení zemědělské činnosti apod.

Zájemci si mohou Praktického rádce objednat u DAPHNE ČR – Institutu aplikované ekologie. Protože byla ukončena finanční podpora z Evropského sociálního fondu, bude Rádce novým zájemcům posílán prozatím za cenu poštovného. Pracovníci DAPHNE ČR usilovně hledají sponzora, který by jim pomohl financovat další vydávání. 

Autor tiskové zprávy: Martina Zemanová

DAPHNE ČR – Institut aplikované ekologie

Husova 45/622

České Budějovice, 370 05

Email: daphne@daphne.cz, Tel.: 385 311 019

www.daphne.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů