Středa, 24. dubna 2024

Jak stavět energeticky úsporně? Výstava a seminář na MŽP

Jak stavět energeticky úsporně? Výstava a seminář na MŽP

Budovy – ať už jde o rodinné domy či veřejné nebo kancelářské stavby – se během dlouhého období svého života podílejí na celkové spotřebě energie, množství vyprodukovaných emisí  CO2 i odpadů přibližně 30 – 40 %. Jak lze současný stav životního prostředí ovlivnit pomocí optimálního navrhování a kvalitní výstavby budov – to je téma výstavy s názvem Udržitelná výstavba budov, s níž se mohou seznámit návštěvníci Ministerstva životního prostředí od 12. do 22. února (Vršovická 65, Praha 10, 3. a 4. patro).

 

Nejlepší možnost ke zhlédnutí výstavy nabízí pondělí 18. února. Ve 14:30 bude průvodcem po výstavě architekt a profesor Českého vysokého učení technického Jan Tywoniak. Od 15:00 pak bude následovat seminář se stejnou tématikou, na kterém bude kromě profesora Tywoniaka hovořit také náměstek ministra životního prostředí Aleš Kuták. Seminář se koná  v zasedací místnosti č. 900 v přízemí na MŽP.

 

Vlastní výstavu tvoří celkem 21 posterů, na kterých se návštěvníci mohou seznámit s řadou příkladů realizací staveb navrhovaných i vybudovaných v posledních letech. Cílem jednotlivých posterů není jejich vzájemné porovnávání ani hodnocení, ale prezentace různých přístupů, uplatnění nových stavebních technologií a materiálů  s důrazem na celý životní cyklus budovy.

 

Další informace k tématu:

http://www.energetika.cz

http://www.tzb-info.cz

http://www.pasivnidomy.cz

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů