Čtvrtek, 18. dubna 2024

Mezinárodní výstava EXPO ZARAGOZA 2008

Mezinárodní výstava EXPO ZARAGOZA 2008

Letošní EXPO se koná ve španělské Zaragoze od 14. června do 14. září 2008. Výstavy by se měla zúčastnit asi stovka vystavovatelských zemí z celého světa, jež celkově reprezentuje více než 50 % světové populace.

Mottem celé výstavy je „Voda a udržitelný rozvoj“. Voda jako jedna ze základních podmínek života na zemi dnes představuje pro lidstvo velký problém. Řada zemí se potýká s nedostatkem pitné vody a ve velké části světa je voda silně znečištěná. V Zaragoze se proto bude zejména hovořit o dlouhodobé strategii využívání a řízení zdrojů pitné vody. Tomuto tématu budou podřízeny všechny expozice, výstavy a semináře.

Na místě konání výstavy, na břehu řeky Ebrose, vznikají unikátní architektonické výtvory. Např. 260 metrů dlouhý „Bridge Pavilion“ bude jednou ze vstupních bran na výstaviště. Jedná o první most ve Španělsku s vnitřními prostory, jež budou sloužit výstavním účelům. Dalšími pozoruhodnými stavbami je 76 metrů vysoká „Water Tower“ s půdorysem vodní kapky či největší sladkovodní akvárium na světě „River Aquarium".

Voda dominuje i doprovodnému kulturnímu programu, který slavnostně zahájí představení nazvané: Ledovec: vizuální poetická symfonie. Bohatý kulturní program bude návštěvníky doprovázet po celou dobu výstavy. Vedle různě žánrově zaměřených hudebních a divadelních představení se bude prezentovat i aragonský folklór.

Bližší informace: www.expozaragoza2008.es

Pozn. redakce - Termín pro přihlášky je již v pondělí.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů