Pátek, 29. března 2024

Zákazníky zajímají více držáky nápojů než ekologické vozy

Zákazníky zajímají více držáky nápojů než ekologické vozy

V USA proběhl výzkum, který mel zjistit, na jaké části automobilů se zaměřují zákazníci tamních automobilek. Měl zjistit, co jim chybí, co preferují a o co nemají moc zájem. Z výsledků vyplývá, že zákazníci v USA preferují spíš vyhřívané držáky nápojů než ekologické motory.

Myšlení lidí v USA se nemění zas až tak rychle, jak by se mohlo zdát ze zpráv o drtivém nástupu ekologických vozidel na tamní trh. Podle výzkumů společnosti CNW Marketing Research lidé v USA zrovna moc nevěří moderním účinným motorům a raději by ve svém automobilu viděli třeba vyhřívaná sedadla nebo držáky nápojů.

Tyto výsledky jsou poněkud v rozporu s tím, co propaguje například společnost General Motors. Ta před nedávnem prohlásila, že jejím prvotním úkolem pro budoucnost je snížit spotřebu paliv u motorů, protože to očekávají zákazníci. To prý ukázal její vlastní průzkum.

Ekologie nebo ne?
V posledních několika měsících se snaží média v USA masírovat veřejné mínění zprávami o velkém nástupu ekologických vozidel. Mezi prvními byl Mercedes-Benz se svým motorem se vstřikováním močoviny do výfukového systému. Jenže hned tento první pokus poněkud nevyšel.

Motory Bluetec totiž neprošly v několika státech USA během jejich schvalovacího procesu. Na vině nebyla jejich technická kvalita, ale právě hodnoty, na které se hledělo, a to především emise. Druhá generace již schvalovacím procesem prošla, ale smítko na Mercedesu už nikdo nesmyje.

Proto asi největší úspěch zažily zcela jiné póly ekologických vozů. Především se jedná o úspěch elektromobilu Tesla Roadster a o snížení spotřeby u velkoobjemových motorů GM Duramax. Tento agregát získal v USA dokonce titul nejlepšího motoru roku 2007.

www.novinky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů