Pátek, 19. dubna 2024

ZELENOU NENÍ TŘEBA VYMALOVAT

ZELENOU NENÍ TŘEBA VYMALOVAT

Nejzásadnější trend v hotelovém průmyslu pro letošní rok vidí většina hoteliérů v "zezelenání". Přestože zelená barva uklidňuje, se životním prostředím to nevypadá příliš růžově, a tak se snaží i hotelový průmysl přispět svou troškou do mlýna a chovat se zodpovědně a šetrně. Je to sice běh na dlouhou trať, ale určitě se vyplatí. Tématu životního prostředí se budeme ještě letos podrobněji věnovat.

K životnímu prostředí hotely mohou být šetrné ve všech svých provozech. Od výměny úsporných žárovek, přes netoxické barvy na stěnách, nízkoprůtokové sprchové hlavice a toalety, netoxické čisticí prostředky, až po organické bavlněné ručníky a ložní prádlo, které se pere pouze na vyžádání hosta, a hotelové tištěné dokumenty na recyklovaném papíru s inkoustem na bázi sóji.

Zelený trend se nevyhnul ani kuchyním. Kde to jde, rozmáhají se čisticí a mycí prostředky šetrné k životnímu prostředí, recyklovatelné stavební hmoty. Recyklování a používání recyklovaného materiálu a třídění odpadu jsou již naprostou samozřejmostí. Zaklínadlo SOL (sezonní, organické, lokální) je vlastní všem. Důraz se klade na efektivnost využití vody a energie. Kuchaři si sami obstarávají bylinky, koření a jiné "drobnosti", které si sami pěstují, a to třeba na střechách, v oknech, truhlících na balkonech. Mají tak perfektní přehled, zaručenou kvalitu a hlavně vše vždy po ruce. Organické produkty v kuchyni nesmí chybět.

Kráceno
ZDROJ: HOTEL&SPA MANAGEMENT

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů