zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

ZELENOU NENÍ TŘEBA VYMALOVAT

03.03.2008
Obecné
ZELENOU NENÍ TŘEBA VYMALOVAT

Nejzásadnější trend v hotelovém průmyslu pro letošní rok vidí většina hoteliérů v "zezelenání". Přestože zelená barva uklidňuje, se životním prostředím to nevypadá příliš růžově, a tak se snaží i hotelový průmysl přispět svou troškou do mlýna a chovat se zodpovědně a šetrně. Je to sice běh na dlouhou trať, ale určitě se vyplatí. Tématu životního prostředí se budeme ještě letos podrobněji věnovat.

K životnímu prostředí hotely mohou být šetrné ve všech svých provozech. Od výměny úsporných žárovek, přes netoxické barvy na stěnách, nízkoprůtokové sprchové hlavice a toalety, netoxické čisticí prostředky, až po organické bavlněné ručníky a ložní prádlo, které se pere pouze na vyžádání hosta, a hotelové tištěné dokumenty na recyklovaném papíru s inkoustem na bázi sóji.

Zelený trend se nevyhnul ani kuchyním. Kde to jde, rozmáhají se čisticí a mycí prostředky šetrné k životnímu prostředí, recyklovatelné stavební hmoty. Recyklování a používání recyklovaného materiálu a třídění odpadu jsou již naprostou samozřejmostí. Zaklínadlo SOL (sezonní, organické, lokální) je vlastní všem. Důraz se klade na efektivnost využití vody a energie. Kuchaři si sami obstarávají bylinky, koření a jiné "drobnosti", které si sami pěstují, a to třeba na střechách, v oknech, truhlících na balkonech. Mají tak perfektní přehled, zaručenou kvalitu a hlavně vše vždy po ruce. Organické produkty v kuchyni nesmí chybět.

Kráceno
ZDROJ: HOTEL&SPA MANAGEMENT

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
21
7. 2017
21-22.7.2017 - Přednáška, diskuse
Praha 6, FTVS UK a Divoká Šárka
INISOFT s.r.o.
27
7. 2017
27.7.2017 - Seminář, školení
Olomouc, ibis Olomouc Centre
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí