Pátek, 19. dubna 2024

Zdravý kraj Vysočina připravil nové dotační tituly pro aktivní obce, školy i neziskové organizace

Zdravý kraj Vysočina připravil nové dotační tituly pro aktivní obce, školy i neziskové organizace

Pro aktivní obce a města i jejich partnery, jako jsou např. školy a neziskové organizace ad., připravuje Zdravý kraj Vysočina řadu možností, jak na tyto aktivity získat finance. V uplynulém roce byly jako v jediném kraji v ČR schváleny Zásady zastupitelstva pro financování aktivit spojených s realizací mezinárodního programu místní Agenda 21 dle oficiální sady kritérií. Doposud se v rámci tohoto programu rozdělilo více než 500 tisíc Kč. na jedenáct projektů v celkové výši 828 tisíc Kč. Do letošního roku má tento program připraven pro žadatele na 3 miliony Kč, které čekají na využití.

Novinkou letošního roku je i finanční podpora pro školy, ale i neziskové a další organizace, ve dvou nových dotačních titulech s tématy prevence úrazů na školáchpodpora zdravého stravování na školách. Pro rok 2008 je zde přichystáno cekem 1,5 milionu Kč.

Zdravý kraj Vysočina tyto možnosti financování a další zajímavé informace představil na pravidelném jednání Zdravých měst v kraji, které proběhlo na konci února. Současně zde byl představen i aktuálně dokončený materiál Program Zdraví 21 pro Kraj Vysočina, který shrnuje hlavní problémy a možnosti v oblasti zdravotní prevence a podpory zdraví a vymezuje konkrétní cíle a aktivity k jejich řešení.

Zdroj: Zpravodaj NSZM

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů