Pátek, 29. března 2024

Parker a FedEx testují program hybridní hydrauliky

Parker a FedEx testují program hybridní hydrauliky
Společnosti Parker Hannifin a FedEx Ground, pobočka společnosti FedEx budou spolupracovat při testování vozidla využívajícího hybridní hydraulické technologie, která má za cíl vylepšit využití paliva o více než 50 % a výrazně snížit motorové emise.

Nová vozidla vyvinutá v rámci projektu Hydraulic Hybrid Joint Testing Program budou využívat hybridní hydraulický pohon z produkce Parker, který nevyžaduje klasickou převodovku, čímž snižuje celkovou hmotnost o její zátěž, ulehčuje údržbu a zároveň vylepšuje výkon pohonné jednotky. Primární komponenty čerpadla a motoru vyvinuté firmou Parker doplňují další technologie agentury EPA (Americká agentura na ochranu životního prostředí - The US Environmental Protection Agency) s cílem, vytvořit účinnou řadu hybridních pohonů oproti paralelním systémům, které zvyšují hmotnost vozidla. Tento systém zachycuje, uchovává a využívá energii rekuperací inerciální energie a optimalizací energetické účinnosti pomocí hydraulické technologie firmy Parker.

Při projektování se využívá celá řada produktů značky Parker, včetně speciálních technologicky vyspělých čerpadel a motorů, hadic, šroubení, ventilů, elektronických řídících prvků a vysoce výkonných akumulátorů.Prototyp vozidla by měl mít FedEx Ground k dispozici během letošního roku, a Parker předpokládá, že tato technologie bude použitelná i u dalších tříd vozidel. Prvotní simulace EPA modelující jízdu ve městě potvrzuje, že bude možné dosáhnout více než 50procentního vylepšení účinnosti využití paliva.
Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů